רוצים פגישה עם משקיע? תקציר המנהלים נותן לך בעצם הזדמנות חד-פעמית להרשים את המממן או את השותף הפוטנציאלי שלך. לכן חשוב לכתוב ולשוב ולשכתב ולערוך עוד ועוד את תקציר המנהלים עד שייתן בקליק אחד את אותו ניצוץ שיתניע את הקשר ביניכם.
מאת: שלומי גורן, יועץ עסקי בכיר
המטרה של תקציר מנהלים היא להרשים את הקורא ולעורר את הסקרנות והרצון שלו ללמוד עוד על המיזם עד שבסופו של דבר יזמין אתכם לפגישה או יבקש מכם עוד חומר.
בדרך כלל תקציר המנהלים הוא החשיפה הראשונה של המיזם שלכם בפני המשקיע הפוטנציאלי ו/או השותף האסטרטגי שאתם רוצים לעניין. כמו בכל דבר אחר בחיים גם בתכנית עסקית ההתרשמות הראשונית היא קובעת! ב"גורן פתרונות עסקיים" אנו מאמינים שהתקציר צריך להיות מרשים גם ויזואלית – מעוצב בגרפיקה מושכת – וגם קל לקריאה באמצעות עימוד מתאים.
תקציר מנהלים הוא בעצם סיכום התכנית העסקית והמידע המופיע של המסמך המלא. בתכניות עסקיות רבות הפרק הראשון הוא בעצם תקציר מנהלים.
ישנם יזמים אשר מתחילים בתקציר מנהלים ללא התוכנית העסקית המלאה, אך עליהם להיות מוכנים לכך שאם יזומנו לפגישה יצטרכו לאמת את המידע בתקציר באמצעות הצלבתו עם מקורות מהימנים ורק לאחר מחקר שוק מקיף.
כמו בכל דבר בישראל, גם הפורמט של תקציר מנהלים פתוח לפרשנות. בדרך כלל פורמט התקציר מכיל את הרכיבים הבאים:
- רקע;
- קצת על הצורך ועל הפתרון (המוצר, השירות);
- השוק – פרטים חשובים בלבד;
- על היזמים;
- מידע פיננסי בסיסי;
- הגיוס המבוקש – לוחות זמנים והיקף.
כמו כן תקצירים נבדלים ביניהם באורכם:
- עמוד אחד – One Pager. נועד למשלוח בדוא"ל למשקיעים פוטנציאלים ולקרנות על מנת לקבוע איתם פגישה;
- שני עמודים – Two Pager. נועד למטרה זהה אבל ביתר פירוט;
- 3-5 עמודים – כאשר אין מנוס מהוספת פרטים אבל עדיין דרך ההגשה היא בתמציתיות;
- מעל 5 עמודים – למעשה זאת תכנית עסקית מקוצרת.
עליכם לחקור מראש למי אתם שולחים, ואם הנמען מפרט דרישות או העדפות מסויימות. ישנן קרנות הון אשר מציגות תבנית קבועה למשלוח המידע על החברה, ניתן למצוא זאת באתר שלהן.