איך הייתם מגיבים אם הייתם נכנסים לאתר כדי לקנות משהו, לחפש מידע על מוצר מסוים ופתאום נתקלים במלא פרסומות שעטות עליכם ומנסות למכור לך דברים שאתם לא צריכים ובכלל מתנגדים אליהם?
כמה הייתם נותנים כדי לא להיחשף עוד פעם לתכנים שהורסים לכם את חוויית הגלישה?
בדיוק על שאלה זאת מנסה לענות מחקר שהוזמן השנה על-ידי אחת מהספקיות הגדולות של שירותי התחברות במדיה החברתית.
מתוך שאלונים על חוויית גלישה שנאספו נמצא כי תוכן לא-רלבנטי מרגיז לפחות 74% מהצרכנים. המאפיינים המרגיזים במיוחד הם כאשר התוכן המוצג, למשל הצעות, פרסומות וקידומי מכירות, אינו קשור כלל לנושא שבגללו נכנסו לאתר.
לשאלה על מה מכמה דברים היו מוכנים לוותר כדי שתופעה זאת תיפסק נאספו הנתונים הבאים:
• עשרים ושמונה אחוז היו מוכנים לא להיכנס לרשתות החברתיות למשך שבוע;
• עשרים וחמישה אחוז היו מוכנים לוותר על שוקולד למשך חודש;
• ועשרים ואחד אחוז היו מתנזרים למשך יום שלם מהטלפון החכם שלהם –
כל זאת בתמורה לתוכן רלבנטי בכל אתרי האינטרנט המועדפים עליהם.
לשאלה אלה מודעות לא-רלבנטיות מעצבנות במיוחד נמצא כי בראש צועדות מודעות פוליטיות לא-רלבנטיות, כלומר שמפרסמות את המפלגה השנואה ביותר על המשיב, עם 67% מהמשיבים; לאחריה מודעות של אתרי היכרויות עם 57% מהמשיבים ואחרונות מודעות הלבשה תחתונה לבן המין הנגדי עם 50%…
המסר המתבלט מכאן הוא ברור: מותגים צריכים להתעורר ולתקן את הבעיה הזאת אם הם לא רוצים לאבד את הלקוחות ואת הרווחים שלהם.
המחקר גם בדק עד כמה הגולשים מוכנים לספק לאתרים מידע אישי. מסתבר שככל שהאתר כנה וגלוי עם הצרכנים המבקרים בו, כך עולה נכונות הצרכן למסור באתר פרטים אישיים: כשמונים אחוז מהעונים היו בוטחים באתר קצת יותר אילו רק היה מספק מידע כנה וגלוי על השימוש בפרטים אלה; כשישים אחוז היו בוטחים לחשוף מידע אישי אם היו יודעים על שימוש אחראי בנתונים אלה.
לסיכום, תנו לצרכנים שלכם מה שהם רוצים: תוכן מותאם אישית ורלבנטי ושימוש אחראי ושקוף בנתונים האישיים שלהם. אם הנכם בתחילת הדרך של הקמת אתר שקלו להכניס ב- אפיון אתר אינטרנט הנחיות עבור שטח הפרסום היכול להתחבר לספקים אשר מנתווים חומר פרסומי מתאים למבקרים ולאתר.