בכתיבת תוכניות עסקיות עלינו לבצע מחקרי שוק מעמיקים ולמרות שכבר חקרנו לא פעם את תחום הקנייה המקוונת עבור מיזמי אינטרנט ומובייל, תמיד עלינו לרענן את הנתונים החדשים ולהסיק את המסקנות העכשוויות.
זה לא סוד ששוק המובייל בעליה חדה בכל התחומים, אך כמה באמת קונים דרך הטלפון שלהם או הטאבלט וכמה הם מבזבזים?
מחקרים אחרונים מראים כי בקנייה מקוונת דרך "מובייל" הצרכנים מוצאים יותר בממוצע ערך הקנייה (AOV).
שוק הקנייה המקוונת שהיה עד היום בשליטה של המחשבים (שולחניים/ניידים) מבחינת אמצעי הקנייה, מהווה כיום רק כ- 82% בערך מסך כל הקניות באינטרנט. צרכנים המשתמשים במחשבים לקנייה יש את ממוצע ערך הקנייה הנמוך ביותר 92$. לעומתם צרכנים המשתמשים באטבלט המהווים פחות מ- 9% בנתח השוק של הקנייה המקוונת מוציאים בממוצע 97$ לקנייה. המנצחים הם צרכני המשתמשים בסמארטפונים לצורך קנייה באון-ליין. הם מהווים 10% מהשוק עם ממוצע צריכה של כ-98$ ערך הקנייה.

נתח שוק קנייה מקוונת
הנתונים נכונים לגבי ארה"ב אבל נזכיר לכם כי מחקר של מקינזי (חברת מחקר וייעוץ מהגדולות בעולם) צופה כי עד שנת 2015 ישראל תכפיל ואף תשלש בסקטורים מסויימים את שוק הקנייה המקוונת.
המסקנות שלנו:
היום כל חברה, קמעוניים, יזמים עם מוצרים המתאימים למכירה מקוונת צריכים לפתח אסטרטגיות שיווק לטווח הקרוב הכוללות את תחום המובייל (הטאבלטים והסמארטפונים). כבר אי אפשר להתעלם מזה ולהסתפק רק בערוצים השמרניים יותר.
חברות עם אתרים שבאופן שמרני מוכרים רק דרך האתר צריכות להטמיע ערוצי מכירה נוספים במובייל לאור הצמיחה בתחום והנתונים שחשפנו כאן שבעלייה מתמדת. עליהם לקחת בחשבון את התכנון והפיתוח של מיזמי מובייל אשר יקרים יותר מאתרים וכמובן את השיווק לערוצים אלו לאחר מכן. זה לא מתאים לכולם מכיוון שהחזר ההשקעה במובייל בתחומים מסויימים בעייתי ואף אינו משתלם.
אנו מציעים לשקול היתכנות עסקית למיזם מובייל בגלל העלויות שלפעמים יכולות להיות לא משתלמות.