כבעלי עסקים קטנים ומצליחים אנו תמיד גאים במאמצי השיווק שלנו ובפעולות השיווקיות שהובלנו. אנו רגילים לפעול באופן עצמאי ובשליטה מלאה בעסק שלנו, לרבות בתחום השיווק, שכן מי מלבדינו מכיר טוב יותר את העסק או מעוניין יותר בקידומו ? מסיבה זו, בעלי עסק רבים פועלים באופן עצמאי לקידום המוצר שלהם בערוצים שיווקיים מגוונים ובמיוחד בערוצים אינטרנטיים.
אולם שיווק עצמאי, למרות יתרונותיו, איננו מתאים בכל המצבים ולעיתים אף עלול להוביל להפסדים. כל עסק מתפתח מגיע לנקודה בה כדאי ואף צריך להתייעץ עם חברת שיווק חיצונית, כשלעיתוי ולאופן הפנייה חשיבות רבה בהמשך התפתחותו של העסק. למשל, כאשר עיתוי הפנייה לשרותי שיווק מקצועיים מאוחרת מדי, העסק עלול לאבד לקוחות פוטנציאליים ואף להפסיד לקוחות קיימים לפעולות נכונות של המתחרים.
הנסיון שלנו ב- ייעוץ עסקי ושיווקי לעסקים ועצמאיים מצביע על מספר שיקולים מרכזיים שיכולים לסייע לכם בקבלת ההחלטה על פניה לשיווק מקצועי:
שימו לב לסימנים מוקדמים המעידים על כך שהגיע הזמן לפנות לעזרה מקצועית:
• האם אתם מוצפים בעבודה רבה שאינה בתחום המומחיות העיקרי שלכם?
• האם פניות מפסיקות להגיע אליכם, אך ממשיכות להגיע למתחרים?
• האם עובדים שלכם מאבדים מוטיבציה או עוזבים?
שאלו את עצמכם: מה אתם צריכים?
מנהלים עסוקים עלולים למצוא את עצמם במעגל של "כיבוי שריפות" וכתוצאה מכך לפספס אפשרויות לצמיחת העסק. לכן חשוב להתמקד בשאלות הבאות:
• מהם התחומים בעסק שמתפקדים באופן אופטימלי ומהם אלו שלא ?
• איפה בעסק אתם חושבים שצריך שיווק? לתדמית החברה? למותג או מוצר מסויים?
• מהן החוזקות והחולשות של המתחרים שלכם?
• איפה הייתם רוצים לראות את העסק שלכם בעתיד הקרוב והרחוק יותר (בעוד חמש שנים)?
אלו שאלות שישאל אותכם יועץ השיווק ולכן כדאי להתכונן לפגישה ולהגיע עם מטרות ויעדים ברורים ככל האפשר.
שאלו את ספקי השירות:
מהם תחומי המומחיות שלכם?
חברות שיווק ויועצים מקצועיים יודעים לתת פתרונות להרבה תחומי עסקים ושווקים מגוונים. כדאי לשאול אותם מהם התחומים בהם הם מתמחים ובאלו תחומים יש להם יתרון על פני האחרים מבחינת הידע והנסיון המקצועי. רצוי שספקי השירות יחלקו אתכם השקפות דומות על אופי השוק שבו אתם פועלים ויסמנו מטרות ויעדים שמתאימים לכם.
מה נהלי העבודה שלכם בפרוייקט כמו שלנו?
לכל ספק שירות תהיה גישה קצת שונה עבור הפרוייקט שלכם. חלקם ידרשו מחקר מקדים יחד אתכם וחלקם יתחילו לעבוד ללא מחקר. בהרבה מקרים הפגישה הראשונה תהיה עם שותף בכיר (קצת רושם תמיד עוזר) ולאחר מכן יקצו לכם איש קשר (זוטר יחסית) להמשך הפרוייקט. ההבנה של נהלי העבודה של ספקי השירות יהוו את התשתית עליהם תעבדו יחד. נסו להבין כמה שיותר את הנהלים שלהם וחישבו היכן תוכלו להשתלב הכי נכון.